Over GATE15

Nee, Antwerpen is geen typische studentenstad propvol studenten, maar een kleine wereldstad met meer dan een half miljoen inwoners en meer dan 170 nationaliteiten. En in deze bruisende stad kan je één van de 48 000 studenten worden!

Voel je thuis dankzij GATE15

Bij GATE15 creëren we een studentencommunity voor al die studenten. Pardon? Een gezellige plek waar je je thuis voelt, kunt werken en studeren. Maar waar we ook nooit om een feestje (of twee) verlegen zitten. Toon je werk, zet je eerste stappen als student-ondernemer of kom gewoon chillen met een pintje.

En wie is GATE15 nu precies? We zijn een uniek platform voor en door studenten , met een klein team vaste medewerkers dat alles in goede banen leidt, en een heleboel studentenmedewerkers. GATE15 is een initiatief van de stad Antwerpen, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen en het Antwerps Studentenoverleg.

We bieden je in de gebouwen van GATE15 ruimte voor eigen serieuze of minder serieuze activiteiten. En bovendien zetten we verschillende projecten op touw, zoals de gratis Student Guide, studeren op speciale plekken (STUDY360) of hét studentenwelkomstfeest StuDay.

Ontdek hoe andere studenten Antwerpen ervaren

Alvast de sfeer van Antwerpen als studentenstad van thuis uit opsnuiven? Bezoek de website van GATE15 en lees de verhalen van onze Antwerpse studentenbloggers of waarom we zo trots zijn op ons Antwerps studententalent.

Je kan je alvast heel makkelijk inwerken als toekomstig student: volg gewoon onze GATE15-community op Instagram en Facebook. Of spring binnen als je in de buurt bent.