Check de hotspots. Let's go!

Ponton aan het Steenplein

Ponton aan het Steenplein

Dit is Antwerpen op z'n best: chillen in het zonnetje terwijl de boten voorbijglijden over de Schelde. Even het drukke stadscentrum ontvluchten? Hier moet je zijn.

Steenplein, 2000 Antwerpen
Park Spoor Noord

Park Spoor Noord

Een braakliggend terrein werd omgetoverd tot een fantastisch sport- en chillpark. Op mooie dagen komt de hele multiculturele buurt hier samen om te picknicken, skaten of te luieren in een strandstoel.

Ellermanstraat, 2060 Antwerpen
Stadswaag en Ossenmarkt

Stadswaag en Ossenmarkt

Het epicentrum van de studentenbuurt. Dansen, frietje steken of tot in de vroege uurtjes op café? Het kan hier allemaal.

Stadswaag, 2000 Antwerpen
Mechelseplein

Mechelseplein

Beetje zon pakken op de middag? Of aan de toog hangen in een van de legendarische cafés, midden in de stad? The place to be.

Mechelseplein, 2000 Antwerpen
Ruien

Ruien

Ook onder de grond kom je in Antwerpen ogen te kort. Verken een verborgen deel van de stad via eeuwenoude gangen, kanalen en gewelven. Je gummilaarzen staan al klaar!

Suikerrui 21, 2000 Antwerpen
Vlaeykensgang

Vlaeykensgang

Pal in het oude stadscentrum ligt een goed verscholen geheim. Eind jaren '60 werd dit stukje middeleeuws Antwerpen van de sloop gered door een antiquair die het steegje opkocht en er alle huizen renoveerde.

Oude Koornmarkt 16, 2000 Antwerpen
Eilandje

Eilandje

Deze stadswijk in het oude havengebied was een vergeten uithoek van Antwerpen tot het Museum aan de Stroom (MAS) er opende. Nu is het een bruisende woon- en uitgaansplek met overal een prachtig zicht op het water.

Hanzestedenplaats, Antwerpen
Flamingoplein

Flamingoplein

De Zoo opende onlangs haar voortuin voor alle passanten. Niet veel tijd maar toch even genieten van de statige entree van de dierentuin? De flamingo's krijg je er gratis bij!

Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen
Cartoons Cinema

Cartoons Cinema

Ooit telde Antwerpen tientallen kleinere bioscopen. Vandaag is Cartoon’s dé plek voor wie midden in de stad een filmpje wilt meepikken in een supergezellig zaaltje. Er is ook een leuk café om na te praten.

Kaasstraat 4, 2000 Antwerpen
Botanische Tuin

Botanische Tuin

In de theaterwijk vind je een verborgen pareltje: een stadstuin met bijzondere planten en picobello verzorgde plantsoentjes. Een oase midden in de stad, ideaal om even zen te worden. Aanrader!

Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen
Centraal Station

Centraal Station

Het station van Antwerpen is een van de knapste gebouwen in de stad en prijkt bovenaan vele lijstjes van mooiste stations ter wereld. Een fotogenieke plek om je trip in Antwerpen te beginnen.

Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen
Grote Markt

Grote Markt

Een van de klassiekers van Antwerpen. Ontdek de authentieke gevels en het indrukwekkende stadhuis, dat onlangs zijn 450ste verjaardag vierde.

Grote Markt, 2000 Antwerpen
Theaterplein

Theaterplein

Antwerpenaren komen tijdens het weekend naar de markt op dit plein en blijven er graag plakken in de vele cafeetjes of op de terrassen. Tijdens de week is dit dé plek om te skaten of te chillen.

Theaterplein, 2000 Antwerpen
Het MAS

Het MAS

Alles te weten komen over Antwerpen en haar band met het water? Trek naar het Museum aan de Stroom (MAS). Op het dak van dit imposante gebouw krijg je -helemaal gratis- een fantastisch uitzicht over de stad. Zoek niet langer, het MAS verwacht je.

Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
Red Star Line Museum

Red Star Line Museum

Van eind 19de tot begin 20ste eeuw was Antwerpen de vertrekplaats van 2 miljoen mensen die vanuit Europa met de boot naar Noord-Amerika reisden, op zoek naar een beter leven. Ontdek er hun verhalen.

Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen
MoMu

MoMu

Antwerpen staat internationaal op de kaart als modestad. In het ModeMuseum kan je als fashionista je hart ophalen. Niet te missen!

Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Sint-Andrieswijk

Sint-Andrieswijk

Deze volksbuurt is enorm veelzijdig: shoppen, koffie drinken of gewoon tot rust komen op de verborgen pleintjes. Het ontdekken waard!

Sint-Andriesplaats, 2000 Antwerpen
Street Art op Noorderlaanbrug

Street Art op Noorderlaanbrug

Antwerpen maakt graag plaats voor jouw creativiteit. Op deze brug mag iedereen zijn beste grafitti skills tonen. Nationale en internationale artiesten deden er al hun ding.

Ellermanstraat, 2060 Antwerpen
FOMU

FOMU

Soms mag het iets meer zijn dan een selfie. Heb je een passie voor fotografie? Dan is het Fotomuseum jouw must-see!

Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Havenhuis

Havenhuis

Antwerpen heeft er een architecturaal meesterwerk bij: het Havenhuis combineert oude en nieuwe architectuur op een spectaculaire manier. Een omwegje waard!

Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen
Het Paleis

Het Paleis

Theater leeft volop in Antwerpen en ook musicalfans worden verwend. Check er de nieuwste producties en vergeet vooral het gezellige caféleven rond het plein niet.

Nieuwstad 1, 2000 Antwerpen
Bourla Schouwburg

Bourla Schouwburg

Dit prachtgebouw is hét pronkstuk van de theaterwijk. Pik er een voorstelling mee en geniet achteraf van een pintje in een van de bruine cafés op het plein achter ‘de Bourla’.

Komedieplaats 18, 2000 Antwerpen
KBC toren

KBC toren

De 'Boerentoren' is een van de oudste wolkenkrabbers van Europa. Vandaag vinden start-ups er hun plek om de wereld te veroveren. De koffiebar op het gelijkvloers is open voor iedereen.

Eiermarkt 20, 2000 Antwerpen
Vlinderpaleis

Vlinderpaleis

Het nieuwe gerechtsgebouw van Antwerpen bepaalt mee het gezicht van het Zuid. Loop er gerust eens binnen om de architectuur te bewonderen.

Bolivarplaats 20, 2000 Antwerpen
Start-up Village

Start-up Village

In Antwerpen krijgen nieuwe business-ideeën alle ruimte om te groeien. Jonge starters vinden hun plek in deze historische gebouwen.

Lange Gasthuisstraat 29, 2000 Antwerpen
Het Zuid

Het Zuid

Of je nu rustig een pintje wil drinken, uitgebreid dineren of de hele nacht dansen: het Zuid is dé spot. Het horeca-aanbod is er oneindig. Vanaf 2019 kan je ook het Musem van Schone Kunsten weer bezoeken dat momenteel een grondige verbouwing ondergaat.

Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen
Mercado

Mercado

Het postgebouw aan de Groenplaats werd omgetoverd tot een overdekte food market, Barcelona-style. Foodies zijn er thuis en je eet er aan gedeelde tafels in een fantastische setting.

Groenplaats 43, 2000 Antwerpen
De Koninck Brouwerij

De Koninck Brouwerij

In deze stadsbrouwerij kom je alles te weten over het legendarische Antwerpse ‘bolleke’.

Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen
Coffeelabs

Coffeelabs

Werken, lunchen, studeren, chillen,… met een koffietje erbij wordt alles nog beter. Je vindt ongetwijfeld jouw ding in een van de vele koffiebars die Antwerpen rijk is.

Vrijdagmarkt, 2000 Antwerpen
Kammenstraat en Nationalestraat

Kammenstraat en Nationalestraat

Je vindt hier niet alleen het Modemuseum (zéker checken!) maar ook talloze boetieks en hippe plekjes om te lunchen. Deze buurt staat nooit stil.

Kammenstraat, 2000 Antwerpen
Meir

Meir

Hét shoppingmekka van Antwerpen. Alle merken hebben er hun plek, iedereen vindt er zijn ding. Kijk ook eens boven de etalages naar de fantastische gevels!

Meir, 2000 Antwerpen
Stadsfeestzaal

Stadsfeestzaal

Vind je shoppingcentra saai en lelijk? Think again! Deze voormalige feestzaal is een van de prachtigste winkelplekken van het land. Bladgoud, parketvloer, marmer: het is er allemaal. Kijk naar het plafond en vergeet geen selfie te maken.

Meir 78, 2000 Antwerpen
Wilde Zee

Wilde Zee

Kronkelende steegjes bomvol gezellige winkeltjes en eetplekken, achter elke hoek schuilt een nieuwe verrassing.

Korte Gasthuisstraat 5, 2000 Antwerpen
Kloosterstraat

Kloosterstraat

Unieke straat met een mix van antiek- & tweedehandswinkels, koffiebars en boetieks. Aanrader op zondagmiddag!

Kloosterstraat, 2000 Antwerpen